Europarlamenttiehdokas Arja Alho on sairaanhoitaja, kansanedustaja, valtiotieteiden tohtori ja entinen ministeri.Tänään Arja Alho on kansanedustajan sopeutuseläkkeellä mutta tekee myös kirjoitus- ja tutkimustyötä, erityisesti hän tutkii demokratiaa ja osallistumista.

Eu-parlamenttiin hän pyrkii, koska haluaa toimia visioidensa puolesta."Saataisiin yksi eläkeläinenkin työllistettyä", väläyttää Arja hirtehisesti.Hänellä on pitkä poliittinen kokemus, rohkeutta kommunikoida ja tarttua asioihin. Viime eduskuntavaalien mottoa "Siitä mistä ei voi puhua on puhuttava," hän ei ole unohtanut. Hänen kielitaitonsa ja verkostonsa on tarpeeksi kattava.Ollessaan SDP:n radanvarsikiertueella mm. Hämeessä ja Savossa Alho muistutti meitä siitä, että emme saa aliarvioida äänioikeuttamme ja vähätellä sitä, että esi-isämme ovat sen meille hankkineet.


Mitä me epäilemme, kun emme vaivaudu kodeistamme äänestämään. Ja kenestä välitämme, kun emme osallistu. Ei siten ainakaan muutosta tule, että peput äänestävät mieluiten sohvaa. Pitäisikö äänestyksen tapahtua jo kokonaan netin kautta, että useampi kotihiirikin aukaisisi äänestyspaikan oven.Vai onko passiivisuus tae toisenlaiselle yhteiskuntajärjestelmälle?
Useat tiedotusvälineet eivät suosi avoimuutta. Sensuroidaan mieluiten koko eu-parlamenttiehdokkaiden esittely.

Arja Alhosta puolustettavia asioita ovat ainakin markkinamenon kaikkivoipaisuudesta puhdistettu talouspolitiikka, joka tukisi työllistymistä, ympäristöasiat ja terveys- ja tuloerojen kaventaminen."Lisäksi on hämärtynyt, mitkä ovat julkiset palvelut. Esimerkiksi kouluruokailu ei ole ravintolapalvelua. Sitä ei saisi kilpailuttaa. Sillä on myös kasvatuksellinen tehtävä, ja oppilaan tulisi saada päivittäin monipuolinen ja ravitseva lounas. Se on monelle ainoa lämmin ateria päivässä. On siivottava pois kaikenlainen muukin väärä kilpailuttaminen ja yksityistäminen."

Arja Alho on Eu-kriittinen "Eu:ssa ei tiedetä kaikkea.Näin ollen on lisättävä eu-maiden paikallista päättämistä. Silloin jäisi aikaa keskittyä tärkeisiin kansainvälistä yhteistyötä edellyttäviin asioihin kuten finanssi-, energia- ja ilmastokriisin ratkaisemiseen. Keskittyminen olennaiseen vähentäisi jättimäistä eu-lakitulvaa, jota emme tarvitse", valistaa Alho.Tänä keväänä Alhon perheessä on juhlat, sillä hänen esikoistyttärenä Essi saa valkolakin.Silloin Arjakin hengähtää ja herkeää lauluun.

Päivi Lappalainen
Kirjoittaja on hyvinkääläinen Kaupunkilehti Vartin avustaja

Tämä julkaistiin mm Savon sanomissa.