Maunulan yhteiskoulun pojat ideoivat hyvin keksiessään klassista viulua soittavalle Anne Taskiselle haukkumanimeksi Heinäsirkka. Siitä hän otti itselleen taiteilijanimen, joka ei ole pliisu. Ensi vuonna jo 35 vuotta alalla viihtynyt muusikko halusi todistaa, että artistinimi voi olla mikä vain, koska teot puhuvat puolestaan.
 
Pliisu ei ollut Heiniskään vaan lauloi jo 3-vuotiaana lastentarhan juhlissa itä-karjalaisen kehtolaulun, jonka Yle taltioi. Alle 10-vuotiaana hän toimitti jo omaa kulttuurilehteään nimeltä "Lotja". Heinäsirkasta povattiin jo koulussa muusikkoa. Soittotunnit, yksin- ja kuorolaulu veivät hänen lapsuus- ja nuoruusvuosistaan roiman osan. Välillä hänestä piti tulla kotitalousopettaja, toisinaan taas tutkija, ja kirjailijan työkin viehätti.
 
Aikuisiällään hän kirjoitti vuonna 2004 Rockin korkeat korot- suomalaisen naisrockin historian WSOY. Toisena kirjoittajana toimittaja Arja Aho. Tällä haavaa hän viimeistelee ensimmäistä fiktiivistä romaaniaan. Tulevaisuuden suunnitelmat eivät heittäneet härän pyllyä, vaikka hän alkoi esiintyä Sleeppareissa 70-luvun puolivälissä. Hän suoritti mm.kokin tutkinnon, ja sai YLE:ssä digikoulutuksen.
 
Vuodesta 1976 Heinäsirkka on toiminut mm. tv-toimittajana, 15 vuotta Yleisradion radiotoimittajana , mutta myös tuottajana, ja multimedian tuntiopettajana. Mukaan mahtuvat myös megalomaaniset kiertueet, konsertit, teatteri-esitykset, leffaroolit ja juontokeikat. Hän on toiminut myös 1980-luvulla konserttijärjestäjänä. Seuraavaksi hän on järjestämässä KOVAT KOROISSA NYT 10-vuotis -konserttia Tavastialle 23.9.2010.
Se on kunnianosoitus kotimaisille pop- ja rockgenren naistekijöille.
Esiintyjinä mm. Aija Puurtinen, Maritta Kuula, Virve Rosti ja Kikka Laitinen, ja monet muut, sekä Tiina Pelkosen johtama Easy Mothers-kuoro ja tietysti Heinäsirkka. Sinne tämä ennakkoluuloton naistaiteilija toivottaa tervetulleiksi kaikki rockin ystävät ja viholliset. Itse hän kertoo olevansa ihminen, muusikko, kirjoittaja ja luova sielu.
Lempimottokin löytyy:
"Siellä missä on suvaitsemattomuutta, näkyy ajattelun puute."
 
Heinäsirkka- levyjä:
Heinäsirkka 1985 (Gold Disc)
Rakkautta Pakoon 1987 (Polarvox)
Rautaa & Magneettia 1995 (Spektri)
Valon Lapsi 2000 (Spektri)
Sumua ja Säihkettä 2002 (Spektri)
Rockin Korkeat Korot 2004 (Edel)
Heinis Goes Classics 2008 (Edel/Roima)
 
Muita:
Sleeppari -albumit:
Takaisin Karjalaan 1976 (EMI)
Rocky VI Pölkyllä päähän 1987 (AMT)
Pahimmat 1992 (EMI)
Sekä mm.
Risto Räppääjä 2008 (EMI)

Mieleenjääviä yhteisesiintymisiä:
Sleeppareissa; keikka
Anjalassa & Nummirock vuonna 2000.
Leningrad Cowboysien keikat,
esim kiertue: "No sleep at Helsinki",
1980- luvulla isot jazzkokoonpanot Vanhalla Yo-talolla
Keikat duona kitaristi -lauluntekijä Wouden kanssa
(noin 20 vuotta )
Tärkeitä soolokeikkoja:
50-miehisen sinfonia- orkesterin solisti
200 miljoonalle katsojalle Moskovan tv:n kautta,
 Sotsin Punaisen Neilikan festivaalit 1988 ja
esiintyminen 90-luvulla Namibian presidentille.
 
Heinäsirkalla myös oma levykauppa!
Tutustu!
www.heinasirkka.fi