Poptorin toimitusjohtaja, ja Suomi-fani Erkki Puumalainen on käynnistänyt Puhdas elämä aikuiselle-tempauksen.
Sen tarkoituksena on tarjota yli 45-vuotiaille tervettä ja oikeaa aikuisviihdettä.
"Levybisnes kohdistuu pääasiassa nuoriin. Mutta Suomessa on yli 50-vuotiaita n.2 miljoonaa, ja heillä on ostovoimaa, ja halua kuluttaa huomattavasti enemmän kuin muulla väestöllä", valottaa Puumalainen.

Tempaus on käynnistynyt levyntuotantosarjana, johon kuuluu myös konsertteja.
Tavoite on nostaa suomalainen cd- ja dvd-tuotanto kattoon ilman ylärajaa.

Ongelmana on vain rahapula, joka johtuu kapea-alaisesta tuotannosta ja ylihinnoitelluista markkinoista. Tarkoitus on tuoda kilpailua sellaisille suomalaisille markkinoille, jossa kilpailua ei ole. He kutsuvat myös muita viihteen yrittäjiä mukaan verkostoitumaan.
Levy-yhtiö Poptorihan tuottaa levyn, jos uskoo sen myyvän 50 000 kpl. Myynti vie myös aikaa ja tarvitaan satoja henkilötyötunteja.Siksi tarvittaisiinkin pitkäaikaisempaa rahoituspalvelua.

"Luova työ pitäisi nähdä samanlaisena työnä kuin esim.talonrakennus. Kun talo on valmis työn arvo kaksinkertaistuu ja sitä vastaan saa mistä vaan lainaa tarvittaessa, että voi alkaa tekemään uutta", kertoo Puumalainen.

Jo vuodesta 1995 toiminut Poptori on oiva esimerkki edullisesta ja laadukkaasta cd-tuotannosta. Suurin osa tuotteista maksaa vain noin 5 euroa kipale. Tuotteita saa ainakin lehtipisteistä, ja Tiimareista.
Kukapa ei haluaisi viedä silloin tällöin tuliaiseksi kummilapselleen Bratz-dvd:n, tai mummolleen "Sota-ajan aarteita"!
Huumoriakaan ei tuotannossa ole unohdettu ja sitä esittää mm. duo Tyyne ja Martta. Uusia protestilauluja löytyy vanhojen hittien seasta esittäjinä tuttuja viihteentekijöitä kuten esim.Veltto Virtanen, Jaakko Teppo ja Turos Heavy Gee.
Tulot käytetään lyhentämättömänä
suomalaisen musiikin tekemiseen ja sen markkinointiin.
Suomi Nousuun!

Päivi Lappalainen

P.S juttu julkaistu Nettiviihdelehti Sivustaseuraajassa 7/2010